Zo maak je zelf sgroppino’s

Culy 28 dec 2014 Drankjes

De klassieke sgroppino (of ‘scroppino’) is gemaakt met sorbet-citroenijs. Maar in roze, babyblauw of mintgroen kan dit ultieme feestdrankje ook!

met dank aan Shot of Joy

Het leuke aan sgroppino’s is dat je ze heel gemakkelijk maakt. Wil je liever geen alcohol gebruiken? Maak er dan een met sinaasappelsorbetijs, gembersiroop en San Pellegrino-water. Ook lekker: citroensorbetijs met vlierbloesemsiroop en San Pellegrino-water.

Stock sgroppino

Voor 3 glazen:

Zet (of beter leg) een paar uur van tevoren champagneflûtes in de vriezer.

Koop diverse smaken sorbetijs, bijvoorbeeld sinaasappel, citroen, mandarijn, bosvruchten, papaja of aardbei. Doe 350 gram ijs met 50 ml wodka in een grote ronde schaal. Roer snel en krachtig met een garde tot je een smeuïge massa hebt gekregen. Schenk er 100 ml prosecco bij en roer even door.

Schenk in de koude glazen en serveer onmiddellijk. Heb je een heel specifiek kleurenpalet in gedachten (bijvoorbeeld alleen maar pastels)? Er zijn diverse eetbare kleurstoffen op de markt die je ongestraft kunt gebruiken.

Meer inspiratie? Check Shot of Joy voor dagelijkse inspiratie.

Voor 3 glazen:

  • 350 gram sorbetijs
  • 50 ml wodka
  • 100 ml prosecco
  • 3 champagneflûtes
Reageer op artikel:
Zo maak je zelf sgroppino’s
Sluiten