Aardappelsalade met tuinerwten, zalmfilet en yoghurtdressing

Een lekker makkelijk recept voor elke dag: aardappelsalade met tuinerwten, zalmfilet en yoghurtdressing. 

Halveer de krieltjes en kook ze in water met zout, in 10-15 minuten, beetgaar. Spoel de krieltjes na het koken kort af onder koud water. Zet ze vervolgens apart.

Snijd ondertussen de augurk in plakjes.

Bak de zalmfilet volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar. Zorg dat je de zalm niet te lang door laat bakken, hierdoor wordt deze te droog.

Doe de erwten in een kom en giet hier heet water bij. Laat de erwten in 2 minuten ontdooien, laat ze vervolgens uitlekken in een vergiet.

Maak een dressing van de yoghurt, mayonaise, wat sap van de citroen, een eetlepel olijfolie en wat peper en zout.

Leg de zalm, zodra deze gaar is, op een bord of plank en trek de zalm voorzichtig uit elkaar met een vork, zodat er kleine stukken ontstaan.

Verdeel de sla over vier diepe borden en schep om met de krieltjes. Strooi over ieder bord een hand tuinerwten en wat augurk.

Verdeel de zalmsnippers gelijkmatig over de borden met de salade en besprenkel met wat dressing. Breng als laatste de salade op smaak met wat peper.

Foodshoot aanbiedingen 11-2952