Redactie
Redactie Dessertrecepten 27 dec 2014
Leestijd: 2 minuten

Feestelijke chocoladetaart met bosbessen en kokos

Een prachtig nieuw kookboek dit najaar is Hemels! van Ria Geraets-Heijen en Alexandra Schijf. Een mix van zoete en hartige gerechten, allen geweldig gestyled. De kleur wit loopt als een rode draad door de recepten. Uit dit boek mogen we een recept plaatsen voor een feestelijke chocoladetaart.

“Van buiten wit, van binnen verrassend donker. Een feest om te maken en uit te delen aan je gasten. Hij ziet eruit als een grote, zachte wolk. En smaakt… mmm… De romige mascarpone, de pure chocolade en de zoete bosbessen zijn een match made in heaven. Gelukkig is hij groot genoeg om twee stukjes van te nemen!”

Verwarm de oven voor op 180°C. Laat 250 gram boter samen met de chocolade in een sauspannetje op een laag vuur smelten. Laat het daarna wat afkoelen.

Doe het boter/chocolademengsel, de eieren, basterdsuiker, zelfrijzend bakmeel
en de yoghurt in een kom en mix dit tot een glad beslag. Giet het beslag in de ingevette springvorm. Zet de vorm in de oven en bak de taart in ongeveer 
45 minuten gaar.

Steek een satéprikker in het midden van de taart en haal deze weer eruit. Als de prikker er zo goed als droog uitkomt, is de taart gaar. Laat de taart in de springvorm afkoelen.

Snijd de afgekoelde taart horizontaal doormidden. Besmeer de onderste helft royaal met bosbessenjam en leg de bovenste helft er weer op. Roer de mascarpone glad. Mix de resterende 150 gram boter met de poedersuiker tot een luchtig geheel en meng dit met de mascarpone. Bestrijk de taart met het mascarpone- mengsel en bestrooi de taart met de kokosrasp.

Handig! Deze taart kun je van tevoren bakken en invriezen. Haal 24 uur voor het serveren uit de vriezer en laat in de koelkast ontdooien. De dag erna hoef je de taart alleen nog te vullen en te bestrijken met het mascarponemengsel.

Hemels is nu te koop voor € 19,95.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.