Redactie
Redactie Diner 17 aug 2014
Leestijd: 1 minuut

Zo maak je ratatouille net zoals in de film Ratatouille

Een van onze favoriete culinaire films is Ratatouille, over het geanimeerde ratje Rémy die de sterren van de hemel kookt onder de koksmuts van een stuntelende slungel in een Parijse sterrenzaak.

Wie de film gezien heeft, kent de scène waarin er een prachtige ratatouille-schotel wordt gemaakt. En je kunt deze net zo mooi thuis namaken!

Zo maak je ratatouille

Verwarm je oven voor op 200 graden.

Verdeel de tomatenpuree over de bodem van je ovenschaal als een soort bodemlaagje. Strooi hierover de fijngesnipperde ui en fijngesneden knoflook, een eetlepel olijfolie en roer eventjes door.

Was de groenten en snijd de kontjes van de courgette en aubergine af en de kroontjes uit de tomaten. Snijd alle groenten in dunne plakjes, met een superscherp mes of met een mandoline (alleen tomaten werken daar vaak niet zo goed op).

Leg de plakjes groenten om en om mooi gedrapeerd over de tomatensaus op de bodem; je kunt ze rechtop zetten of wat platter leggen, dat is aan jou. Besprenkel met wat olijfolie, kruid met peper en zout en bestrooi met takjes tijm, die je van de steeltjes afritst.

Dek de ovenschaal af met aluminiumfolie of bakpapier (volgens Rémy in de film moet dat precies op de maat, zie de video hierboven!). Zet de ovenschaal ongeveer 45 minuten in de oven. Als het geheel nog niet gaar en geroosterd genoeg is, kun je het nog 10 minuutjes terugzetten zonder de folie eroverheen. Houd de oven wel in de gaten; je wil niet dat de groenten verbranden.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.