Zo kan het ook: aubergines roosteren in de magnetron

Normaliter zijn we aan het stoeien met de grillpan, maar op Buzzfeed zagen we dat het ook anders kan: rooster je aubergines (lekker makkelijk) in de magnetron! 

Snijd een paar aubergines in de lengte en kerf ze diagonaal in met een mes zodat er ruitjes ontstaan. Leg ze met hun vel naar beneden in een magnetron-bestendige schaal. Meng in een blender de resterende ingrediënten tot je een gladde marinade hebt.

Besprenkel de aubergines met een paar eetlepels van de marinade en zorg dat er voldoende tussen de inkepingen komt. Draai ze vervolgens om en giet de resterende marinade in de schaal. Laat minstens vijfenveertig minuten rusten.

Bedek vervolgens de schaal met plasticfolie en prik er wat gaatjes in. Laat de aubergines ongeveer tien minuten garen op vol vermogen in de magnetron. Eetsmakelijk!

Geen trek in een dergelijke marinade? Wrijf de aubergines dan in met je favoriete (olijf)olie en rooster ze naturel.

  • 60 ml tamari of sojasaus
  • 2 eetlepels korianderblaadjes
  • 1 eetlepel rijstazijn
  • 1 eetlepel geroosterde sesamzaadjes
  • 1 1/2 teen knoflook
  • 10 gram verse gember in plakjes
  • 4 (smalle) aubergines
Reageer op artikel:
Zo kan het ook: aubergines roosteren in de magnetron
Sluiten