Quinoa-venkelsalade met granaatappel en frambozen

Monique van Loon 29 sep 2013 Lunch

Een heerlijk frisse salade van de fijne blog For the Love of Taste: met quinoa, venkel, granaatappel en frambozen. Om de zomer nog heel even te eren!

Meer weten over quinoa? Lees ons artikel: Alles over quinoa.

Spoel de quinoa met ruim water schoon in een zeef. Breng het water met de quinoa aan de kook en laat de quinoa met de deksel op de pan in 15 min. zachtjes gaar worden.

Verhit wat olie in een koekenpan en fruit in 1 á 2 minuten de lente-ui. Schep uit de pan en zet opzij.

Doe de quinoa in een grote kom en schep deze even om. Voeg lente ui, peterselie, venkel en granaatappelpitjes toe. Schep alles voorzichtig door elkaar. Voeg naar eigen smaak peper en zeezout toe.

Maak een torentje van de quinoa salade op het bord en maak af met de dressing en wat verse frambozen.

Quinoa fennel-raspberry salad with pommegranade

Voor 4 kleine of 2 grote salades:

  • 150 gram quinoa
  • 300 ml water
  • Beetje olie om in te bakken
  • Pitjes van een halve granaatappel
  • 5 lente-uitjes, witte gedeelte in de lengte fijn gesneden
  • 1/2 venkel, zo dun mogelijk gesneden of geraspt op de mandoline
  • 1 handvol peterselie, fijngesneden
  • Verse frambozen ter decoratie
  • Peper en zeezout, naar smaak
  • (Frambozen)dressing, zie het recept hier
Reageer op artikel:
Quinoa-venkelsalade met granaatappel en frambozen
Sluiten