Redactie
Redactie Dessertrecepten 29 sep 2013
Leestijd: 2 minuten

Het ultieme recept voor Amerikaanse s’mores

Ze zijn al jaren dé snack voor bij het kampvuur: Amerikaanse s’mores. Veel kinderen in Amerika prikken al vanaf jongs af aan marshmallows op boomtakken, roosteren deze in het vuur en leggen ze dan met een laagje chocolade tussen twee Graham crackers (onze volkoren biscuitjes).

Hoewel deze lekkere snack van oorsprong uit Amerika komt, zien we ze ook steeds vaker in Nederland. Ze zijn nou eenmaal ook superlekker én makkelijk te maken. Je eet ze het liefst na de barbecue, zodat je de marshmallows kunt roosteren boven de nog warme grill.

Graham crackers

Graham crackers zijn de meest geschikte koekjes voor Amerikaanse s’mores. Deze zijn in Nederland soms nog lastig te vinden: gelukkig maak je ze dus ook gemakkelijk zelf met dit recept!

Voor een extra grote s’more maak je gewoon grotere en dikkere crackers. Rol het deeg uit tot het circa 5 mm dik is en snijd er rechthoeken van circa 10 x 8 cm uit. Bak de koekjes tot ze mooi goudbruin zijn en snijd ze van elkaar los met een deegsnijder zodra je ze uit de oven haalt. Let wel op dat je voor Amerikaanse s’mores twee koekjes van hetzelfde formaat nodig hebt.

Je kunt deze s’mores in de oven maken, maar nog lekkerder is om je marshmallow te roosteren boven de barbecue of bij het kampvuur. Wie steekt het kampvuur aan?

s'mores
Bron: Andy Dean via Adobe Stock

Bereidingswijze Amerikaanse s’mores

  1. Verwarm de grill van de oven voor.
  2. Leg een koekje op een met bakpapier beklede bakplaat, leg er de plakjes chocolade op en leg daarop de marshmallow.
  3. Schuif de bakplaat onder de grill en houd de s’more goed in de gaten. Na 1 minuut krijgt de marshmallow kleur en verspreidt zich de geur van karamel. De chocolade zal beginnen smelten.
  4. Haal de s’more uit de oven, leg er het tweede koekje op en serveer meteen.
stapel amerikaanse s'mores
Bron: Olga Miltsova via Adobe Stock

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.