Redactie
Redactie Recepten 13 sep 2016
Leestijd: 1 minuut

Zelfgemaakte bapao met gehakt van ZTRDG

Elke week delen we een lekker recept van onze vrienden van ZTRDG.NL. Deze keer: zelfgemaakte bapao met gehakt van ZTRDG.

Meng de gist met 4 eetlepels warm water. Laat 10 minuten staan.

Zeef de bloem en meng de suiker en bakpoeder erdoor. Voeg het gistmengsel, water, zout en olie toe en kneed kort tot een elastisch deeg. Dek af met een vochtige theedoek en laat rusten totdat het deeg drie keer zo groot is geworden. Dit duurt ongeveer 2 tot 3 uur.

Snipper de sjalot en snij de knoflook fijn. Schil de gember en rasp fijn. Verwarm olie in een koekenpan en bak de sjalot, knoflook en gember kort. Voeg het gehakt toe en bak rul.

Haal de pan van het vuur. Snij de bosui in ringen en roer samen met de Holy Black Bean hot sauce door het gehakt Laat het geheel afkoelen.

Verdeel het deeg in 12 gelijke balletjes. Rol de balletjes uit tot circa 10 cm als diameter. Leg een eetlepel vulling in het midden en vouw het deeg om de vulling en druk aan de bovenkant dicht. Dek af en laat nog een uur rijzen.

Breng water aan de kook en plaats de stoommand op de pan. Knip een cirkel van bakpapier en leg deze in de stoommand.

Leg de balletjes op het bakpapier in de stoommand. Laat genoeg ruimte tussen de balletjes en stoom 12 tot 15 minuten.

bapao

Op ZTRDG.NL vind je heerlijke recepten van seizoensgebonden en vaak biologische producten. Bestel met één klik een recept of doe je boodschappen direct vanuit je luie stoel. Knettervers (vandaag bezorgd is gisteren geoogst!) wordt alles bij je thuisbezorgd. 

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.