Zelf ontbijtkoek maken: easy én lekker!

Culy 25 apr 2014 Ontbijt

Ontbijtkoek: Nederlanders zijn er dol op. Maar wist je dat je het heel goed zelf kunt maken? Eva van de fijne blog Eva in the Kitchen (écht een aanrader) doet het je voor.

Eva: “Dit recept is gebaseerd op een recept uit Delicious, het recept schrijft oorspronkelijk havermoutvlokken voor, dat heb ik vervangen door boekweitmeel.”

Verwarm de oven voor op 180 graden. Leg bakpapier op de bodem van je cakevorm en vet de rest van de vorm in met boter.

Mix alle droge ingrediënten. Smelt de boter, stroop en suiker samen in een pan met dikke bodem, doe dit op laag vuur. Mix het met de droge ingrediënten zodra het mengsel gesmolten is. Meng het ei en de melk erbij. Giet het mengsel in de cakevorm.

Bak de ontbijtkoek 50 minuten, test daarna of de cake gaar is door er een breinaald of satéprikker in te steken. Komt deze er droog uit, dan is de cake gaar.

Je kunt deze cake, gewikkeld in folie, een paar dagen bewaren, de volgende dag smaakt hij eigenlijk nog beter dan direct uit de oven!

  • 160 gram bloem
  • 90 gram boekweitmeel (of bloem)
  • 2 theelepels bakpoeder
  • 2 theelepels gemberpoeder
  • 1 theelepel kaneel
  • 315 gram keukenstroop
  • 125 gram ongezouten boter
  • 160 gram bruine basterdsuiker
  • 125 ml melk
  • 1 ei
Reageer op artikel:
Zelf ontbijtkoek maken: easy én lekker!
Sluiten