Bananen softijs met salted pecans en chocoladesaus

Culy 23 apr 2014 Dessertrecepten

Dit heerlijke recept voor bananensoftijs komt uit het boek De Vegarevolutie van voedingsdeskundige Lisa Steltenpool. Een informatief én inspirerend kookboek vol vega recepten.

Pel de bananen, breek of snijd ze in stukken en vries ze minstens 4 uur in.

Smelt de chocolade au bain marie (dus in een hittebestendige kom boven een pannetje met zacht kokend water) en zet apart. Doe de bevroren banaan met de room in een blender en meng tot een glad softijs. Verdeel over twee schaaltjes. Hak de pecannoten grof en strooi over het ijs. Schenk ten slotte de gesmolten chocolade er overheen en serveer direct.

Tip: Ook lekker met rum-rozijnen of verse aardbeien met kokosrasp in plaats van pecannoten.

bananen softijs 2436

De Vegarevolutie is te koop in de (digitale) boekwinkel voor € 19,95.

boeek

Voor 2 schaaltjes:

  • 3 rijpe bananen
  • 30 gram pure chocolade
  • 100 ml plantaardige room
  • 40 gram geroosterde en gezouten pecannoten
Reageer op artikel:
Bananen softijs met salted pecans en chocoladesaus
Sluiten