Redactie
Redactie Dessertrecepten 23 apr 2014
Leestijd: 1 minuut

Bananen softijs met salted pecans en chocoladesaus

Dit heerlijke recept voor bananensoftijs komt uit het boek De Vegarevolutie van voedingsdeskundige Lisa Steltenpool. Een informatief én inspirerend kookboek vol vega recepten.

Pel de bananen, breek of snijd ze in stukken en vries ze minstens 4 uur in.

Smelt de chocolade au bain marie (dus in een hittebestendige kom boven een pannetje met zacht kokend water) en zet apart. Doe de bevroren banaan met de room in een blender en meng tot een glad softijs. Verdeel over twee schaaltjes. Hak de pecannoten grof en strooi over het ijs. Schenk ten slotte de gesmolten chocolade er overheen en serveer direct.

Tip: Ook lekker met rum-rozijnen of verse aardbeien met kokosrasp in plaats van pecannoten.

bananen softijs 2436

De Vegarevolutie is te koop in de (digitale) boekwinkel voor € 19,95.

boeek

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.