Culy
Culy Dessertrecepten 23 april 2014

Bananen softijs met salted pecans en chocoladesaus

Dit heerlijke recept voor bananensoftijs komt uit het boek De Vegarevolutie van voedingsdeskundige Lisa Steltenpool. Een informatief én inspirerend kookboek vol vega recepten.

Pel de bananen, breek of snijd ze in stukken en vries ze minstens 4 uur in.

Smelt de chocolade au bain marie (dus in een hittebestendige kom boven een pannetje met zacht kokend water) en zet apart. Doe de bevroren banaan met de room in een blender en meng tot een glad softijs. Verdeel over twee schaaltjes. Hak de pecannoten grof en strooi over het ijs. Schenk ten slotte de gesmolten chocolade er overheen en serveer direct.

Tip: Ook lekker met rum-rozijnen of verse aardbeien met kokosrasp in plaats van pecannoten.

bananen softijs 2436

De Vegarevolutie is te koop in de (digitale) boekwinkel voor € 19,95.

boeek

Wat eten we vandaag?

Schrijf je in de voor de mailing voor de lekkerste inspiratie

Reageer op artikel:
Bananen softijs met salted pecans en chocoladesaus
Sluiten