Gezonde vistaco’s van yam-tortilla’s (glutenvrij!)

Ben je dol op vistaco’s, maar kun je geen glutenvrije tortilla’s vinden? Gwyneth Paltrow leert je in haar nieuwe boek ‘Eet Reset Heal’ dat je ook tortilla’s kunt maken van yams. Een superleuk trucje.

Yams (een knolgroente) kun je veelal vinden bij toko’s en Aziatische supermarkten.

Gwyneth: “Deze graanvrije, glutenvrije, etc.-vrije taco’s zijn helemaal geweldig. Ik hoorde voor het eerst van het gebruik van yam als tortillavervanger van een vriendin van een vriendin toen ze terugkwam van een reisje naar Tulum in Mexico. Sindsdien ziet mijn cleane tacoleven er oneindig veel zonniger uit.”

Vistaco's van yam-tortilla's

Aquafaba-room maken

Maak eerst aquafaba-mayo. Klop de aquafaba, het citroensap en het zout in een kleine kom door elkaar. Schenk de olie er in een zeer dun maar gestaag straaltje bij terwijl je intussen blijft kloppen met een (staaf)mixer op de middelste stand. De aquafaba zou moeten beginnen op te stijven en uit te zetten, maar dit kan een paar minuten duren; de mayo zal dan glad en dik zijn.

Doe de mayo in een luchtdicht afgesloten bakje en bewaar zo maximaal een week in de koelkast.

Voor de aquafaba-room: doe alle ingrediënten (zie ingrediëntenlijst) in een kleine kom en meng ze voorzichtig. Doe het mengsel in een schone pot, sluit af en bewaar maximaal een week in de koelkast.

Glutenvrije tortilla's

Gezonde vistaco’s maken

Snijd voor de vulling de heilbot in 4 gelijke repen. Leg ze in een kom en schep om met de olijfolie, koriander, het limoensap, de komijn en een flinke mespunt zeezoutvlokken. Dek af en laat enkele minuten marineren.

Neem voor de taco’s een grote mandoline en schaaf hiermee van de yam 4 tortillaplakken van circa 3 mm dik. (Als je niet zo’n grote mandoline hebt, kun je dat ook heel voorzichtig met een scherp mes doen.)

Schep in een kleine kom de kool om met het limoensap en een mespunt zout en zet opzij.

Verhit een kleine koekenpan met antiaanbaklaag op halfhoog vuur. Voeg de repen heilbot toe en bak ze circa 2 minuten per kant, of tot ze net gaar zijn.

Leg een reep vis op elke yam-tortilla en leg daarop de geschaafde kool, rode ui en avocado. Besprenkel met aquafaba-room en eindig met koriander.

Serveer meteen en geef er partjes limoen bij om erover uit te knijpen.

Eet reset heal: het nieuwe kookboek van Gwyneth Paltrow

Eet Reset Heal – eet je mooi en voel je goed met clean eating – van Gwyneth Paltrow (Kosmos Uitgevers) ligt nu in de boekhandel voor € 27,50 euro.

Ook lekker:

Zalige vistaco’s met een salsa van kiwi, limoen & peper van Jamie Oliver

Reageer op artikel:
Gezonde vistaco’s van yam-tortilla’s (glutenvrij!)
Sluiten