Culy Homemade: snelle bananenpudding met koekjes

Culy 22 okt 2016 Recepten

Deze bananenpudding kan je heel snel maken na werk; even laten opstijven in de koelkast en dan heb je na het eten een lekker dessert. De koekjes die je er door doet, nemen alle smaak van de pudding op. Voor het serveren sprenkel je er nog wat verse knapperige koekjes overheen. Genieten!

Zet een pan met een klein laagje water op. Doe de melk, eidooiers, suiker, maizena en zout in een hittebestendige kom en zet deze op de pan (zorg dat het water de kom niet raakt).

Gaar het mengsel ongeveer 10 minuten au bain marie en blijf constant roeren tot je de substantie van pudding hebt. De pudding stijft nog iets op in de koelkast, en de koekjes nemen ook nog vocht op, dus laat je pudding niet té dik worden.

Snijd ondertussen de bananen in plakjes en verkruimel wat wafelkoekjes, doe deze allebei in een lage ovenschaal of grote lage kom, of waar je je bananenpudding ook uit wil serveren.

Giet de pudding op de verkruimelde koekjes en bananen en laat een uur afkoelen en opstijven in de koelkast. Verkruimel er voor het serveren nog wat verse koekjes over en serveer met een schep verse slagroom.

bananenpuddingbananenpudding

Voor 6 personen:

  • 500 milliliter volle melk
  • 3 grote eidooiers
  • 65 gram kristalsuiker
  • 3 eetlepels maizena
  • Snuf zout
  • 3 grote rijpe bananen
  • Wafelkoekjes (of Ga­let­te wa­fels)
  • Optioneel: slagroom als garnering
Reageer op artikel:
Culy Homemade: snelle bananenpudding met koekjes
Sluiten