Redactie
Redactie Diner 7 nov 2012
Leestijd: 1 minuut

Zelf calamares maken

In Spanje kan je ze op elke straathoek krijgen, lekker sappig en mals met een beetje citroensap of aïoli. Na lang onderzoeken creëerde Felicity Cloake van The Guardian het perfecte recept voor calamares (één van onze favoriete tapas), bakken maar!

calamares

Zelf calamares maken

Snijd de tentakels van de inktvis los en snijd het middenstuk in dikke ringen van ongeveer één centimeter breed. De bovenkant van de inktvisjes hebben als het goed is de vorm van een driehoek, maak kleine sneetjes in de vorm van een ruitjes met een scherp mes.

Doe alle stukken samen in een kom en bedek met een klein beetje melk. Vries het geheel ongeveer acht uur in, als je weinig tijd hebt: al is het maar een halfuur, alles is beter dan niets.

Meng het maïsmeel en de bloem samen met de theelepel zout in een kom. Vul een grote pan met dikke bodem voor een derde vol met olie en verwarm deze. Als de olie begint te sissen wanneer je een stukje brood of zout erin gooit, weet je zeker dat het warm genoeg is.

Giet de inktvis uit de vriezer af en dep droog. Bedek met het bloemmengsel en schud al het overtollige meel eraf. Frituur in meerdere porties voor ongeveer een minuut, totdat ze knapperig en goudkleurig zijn.

Laat uitlekken op keukenpapier, sprenkel er een beetje zout over en serveer zo snel mogelijk, heerlijk met verse citroen of aïoli!

 

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.