Redactie
Redactie Dessertrecepten 28 aug 2014
Leestijd: 1 minuut

Yoghurtontbijtje to-go uit Chickslovefood: het 5 or less-kookboek

Een van onze favoriete Nederlandse foodblogs is die van Chickslovefood; Nina en Elise schrijven de leukste blogposts en maken heerlijke recepten. En van hun populairste rubriek, 5 or less, is nu een spin-off gemaakt in de vorm van een kookboek. Hoe cool!

In de rubriek én het boek draait het om snel, simpel en superlekker koken met maar 5 ingrediënten (en soms zelfs minder!). Chickslovefood / Het 5 or less-kookboek ligt vanaf 27 augustus voor € 18,95 in de (digitale) boekwinkel.

Recept

Culy heeft een exclusieve voorpublicatie van dit boek en plaatst daarom deze week 3 recepten uit het boek als voorproefje. Vandaag: een snel en lekker yoghurtontbijtje to go.

Elise: ‘Op de dagen dat ik werk, heb ik al een dag achter me voordat ik ben begonnen. Ik ren me rot om ’s ochtends mijn zoontje Samuel fris, fruitig en op tijd bij de opvang te krijgen. En dan is gezond ontbijten een hele uitdaging. Dit ontbijt in een potje biedt op zulke dagen echt een uitkomst. Ik zet het de avond van tevoren klaar, zodat ik het de volgende ochtend zo kan meenemen en kan eten wanneer het uitkomt.’

Doe de zaden met de honing in een koekenpan. Karamelliseer de zaden op middelhoog vuur, tot ze goudbruin zijn. Schep ze vervolgens op een bord en laat afkoelen.

Schil de mango en maal de helft in de keukenmachine (een staafmixer werkt ook) tot een grof mengsel.

Verdeel de yoghurt over de potjes. Schep daar vervolgens het mangomengsel en de frambozen bovenop. Roer dit door de yoghurt. Brokkel de inmiddels hard geworden gekaramelliseerde zaden in stukjes en maak het potje ermee vol. Deksel erop en meenemen maar!

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.