Winnie Verswijvel
Winnie Verswijvel Recepten 17 dec 2021
Leestijd: 2 minuten

Culy Homemade: wontons met garnalen en oesterzwam (de perfecte amuse)

Met deze wontons met garnalen en oesterzwam maak je so-wie-so indruk op je gasten. Want wat is er nou lekkerder dan zo’n huisgemaakt deeghapje met een zelfgemaakte vulling? Maar weinig, kunnen we je vertellen.

De wontons kun je trouwens makkelijk van tevoren maken en invriezen. Dat bespaart je weer wat werk wanneer je gasten over de vloer hebt.

Wontons met garnalen en paddenstoelen
Bron: Winnie Verswijvel voor Culy

Wontons met garnalen en oesterzwam

Maak eerst de vulling. Dit gaat het makkelijkst in een keukenmachine, maar als je die niet hebt dan kun je ook alle ingrediënten fijnhakken en door elkaar roeren in een mengkom.

Klaar om de wontons de vouwen? Zet een kom met water en een groot bord klaar. Leg een wontonvel in je handpalm, maak je wijsvinger nat met het water uit de kom en besmeer de buitenste randen van de wonton in met water. Schik een beetje van de vulling in het midden van het wontonvel.

Vouw het vel nu dicht zodat een horizontale rechthoek ontstaat. Breng nu de linkeronderhoek naar de rechteronderhoek en plak ze aan elkaar met wat water. In dit filmpje kun je bekijken hoe dat precies in z’n werk gaat (het gaat om de eerste methode die wordt gedemonstreerd).

Klaar? Breng een grote pan met visbouillon aan de kook en kook de wontons in de bouillon. Ze zijn klaar wanneer ze boven komen drijven.

In tussentijd maak je de dipsaus door de sriracha met de honing en de sojasaus te mengen.

Giet de wontons voorzichtig af en serveer ze met de dip, met wat verse blaadjes koriander en wat sesamzaad.

Wontons met garnalen en paddenstoelen
Bron: Winnie Verswijvel voor Culy

Meer amuses?

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.