Ogechi Chibueze
Ogechi Chibueze Recepten 28 aug 2023
Leestijd: 2 minuten

Culy Homemade: vegetarische witte bonensalade met courgette

Bonensalades zijn hartstikke lekker. Vooral deze witte bonensalade met courgette, artisjok en edamamebonen. Deze verfrissende salade is supertof als bijgerecht, maar ook ideaal als lunch of lichte avondmaaltijd. Bovendien zet je ‘m binnen 15 minuten op tafel. Dit wil je.

De witte bonensalade is snel klaar, maar je kunt er ook voor kiezen om ‘m van tevoren te maken. Je kunt ‘m zelfs inzetten voor je mealprep, want deze salade bewaart goed in de koelkast. Handig! In deze witte bonensalade gebruiken we ‘t liefst cannellini bonen, maar je kunt ook een andere witte boon gebruiken.

Met bonen in de hoofdrol is het geen verrassing dat deze salade hartstikke budget proof is, zelfs met edamamebonen. Die kun je namelijk goedkoop scoren in het diepvriesvak van de supermarkt of toko. Je moet ze dan nog wel even koken, maar gelukkig is dat een fluitje van een cent.

Witte bonensalade met courgette
Bron: Ogechi Chibueze voor Culy

Zo maak je de zelfgemaakte witte bonensalade

  1. We gebruiken witte bonen uit blik, als je gedroogde witte bonen gebruikt, kook ze dan eerst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Hetzelfde geldt voor de edamame bonen. Haal je ze uit de diepvries? Kook ze dan eerst. Als je ze ready to eat hebt gekocht in het versvak kun je deze stap overslaan.
  2. Zet een pan op het vuur en rooster de amandelstiften in een droge pan.
  3. Maak ondertussen eerst de courgette. Leg de plakken courgette in een kom en bestrooi met zout. Laat minimaal 10 minuten staan, zodat het vocht uit de courgette trekt. Giet het water weg en dep de courgettes droog.
  4. Maak ook de dressing terwijl je bezig bent met de voorbereidingen. Doe hiervoor alle ingrediënten van de dressing in een kom en mix tot een geheel. Proef af op peper en zout en zet opzij terwijl je verder gaat met de witte bonensalade.
  5. Doe vervolgens de courgette en de uitgelekte witte bonen in een kom samen met de gekookte edamame bonen (sojabonen), artisjokharten en 3/4 van de feta.
  6. Giet de dressing eroverheen en hussel de witte bonensalade goed.
  7. Doe daarna de courgettes erbij en schep de salade voorzichtig om, zodat de courgettes ook op smaak worden gebracht
  8. Verdeel de witte bonensalade over borden en bestrooi met extra feta. Maak vervolgens af met de geroosterde amandelstiften.

Nog meer salades met bonen in de hoofdrol:

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.