Redactie
Redactie Diner 23 mei 2015
Leestijd: 1 minuut

Witte asperges met ei, tomaat en krokante ham

Hoe eet jij witte asperges het liefst? Klassiek met een eitje en plakje ham? Of ga je liever voor een meer bijzondere bereiding? Dit recept is afkomstig van Francesca, van de leuke blog Francesca Kookt, en maak je met tomaatjes en krokante ham. Een aanrader! 

Schil de asperges met een dunschiller en snijd de onderkanten eraf. Met het ‘afval’ kun je ook nog een aspergesoep maken. Leg de asperges in water in een grote pan met wat zout en breng aan de kook. Laat een minuut of acht koken en zet daarna het vuur uit. Laat de asperges daarna nog ongeveer tien minuten nagaren.

Kook de eieren in de tussentijd hard en laat ze daarna schrikken onder koud water. De tomaten snijd je in vieren, haal daarna met een mesje het vruchtvlees eruit, dit heb je verder niet nodig. De rest van de tomaat snijd je in blokjes. Doe in een bakje en maak aan met olijfolie, witte balsamico-azijn en een snufje peper en zout. Laat dit even marineren.

In een grote koekenpan rooster je de panko (zonder vet) op medium vuur totdat de broodkruim een goudbruin korstje krijgt. Schep over in een schaal en laat iets afkoelen. In dezelfde koekenpan doe je een scheutje olijfolie. Bak hierin de plakjes ham totdat ze net krokant zijn. Leg op keukenpapier om iets uit te lekken.

Pel de eieren en snijd ze in blokjes, meng dit door de panko heen met de gehakte bieslook en breng op smaak met peper en zout.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.