Culy
Culy Dessertrecepten 22 mei 2015

Culy Homemade: geroosterde rabarber met frambozen en sinaasappel

De lente en rabarber gaan hand in hand, en zodra de bossen roze-rode stengels weer verkrijgbaar zijn duiken wij gelijk de keuken in. Afgelopen weekend roosterden we de rabarber met frambozen, sinaasappelsap en -schil. Ontzettend makkelijk en de perfecte topping voor zo’n beetje elk ontbijt, taartje of dessert.

Het recept

Verwarm je oven voor op 180-200 graden (afhankelijk van hoe sterk je oven is).

Was de rabarber en snijd de uiteinden eraf. Trek eventueel met een scherp mesje het buitenste laagje van de rabarber, dit kan nog wel eens stug en draderig zijn. Snijd de stengels in stukjes van ongeveer vijf centimeter breed.

Verdeel de rabarber over een bakplaat en strooi er de suiker en frambozen over. Besprenkel met het sinaasappelsap en top met de stukjes rasp.

Rooster gedurende een half uur of totdat de rabarber zacht is.

Culy Homemade rabarber0001Culy Homemade rabarber0002 (1)

Tips

Bewaar de rabarber in een gesteriliseerde weckpot en zorg dat de stukjes altijd bedekt zijn met een laagje vocht. Hierdoor wordt het afgesloten van zuurstof en veel langer houdbaar. Bewaar de rabarber tot drie weken in de koelkast.

Gewoon zo uit een bakje is de rabarber heerlijk, maar ook als topping voor een bakje kwark, yoghurt of hangop is het een zalig begin van de dag. Ook lekker: verdeel de rabarber over een verse taart (bijvoorbeeld een cheesecake) of als garnering bij panna cotta.

Culy Homemade rabarber0004

Wat eten we vandaag?

Schrijf je in de voor de mailing voor de lekkerste inspiratie

Reageer op artikel:
Culy Homemade: geroosterde rabarber met frambozen en sinaasappel
Sluiten