Nancy van Batenburg
Nancy van Batenburg Recepten 28 mei 2024
Leestijd: 2 minuten

Culy Homemade: witlofsalade met ei, kip en een Indo-twist (een lauwwarme maaltijdsalade)

Zin in witlofsalade met ei, maar dan een beetje anders dan anders? Probeer dan eens deze variant met een Indo-twist. Met de kipreepjes, gebakken krieltjes en smaakvolle dressing doet ‘ie denken aan soto ayam in saladevorm.

Soto ayam is een van onze favoriete gerechten uit de Indonesische keuken en we willen onder geen beding beweren dat deze witlofsalade met ei hetzelfde level van comfort biedt. Deze maaltijdsalade is juist bedoeld voor momenten dat je behoefte hebt aan een fris, licht gerecht met veel smaak en voldoende body om je eventjes verzadigd te houden.

Witlofsalade met ei en kip Indisch
Nancy van Batenburg voor Culy

Witlofsalade met ei en kip

  1. Kook de eieren in 7 minuten gaar en laat ze schrikken onder koud water. Laat ze afkoelen tot je ze kunt pellen. Snijd ze na het pellen in partjes.
  2. Verwarm ondertussen de olie op middelhoog vuur samen met de limoenblaadjes in een koekenpan. Voeg de ringetjes sjalot en een snuf zout toe en bak ze in ongeveer 5 minuten knapperig. Zet het vuur uit en roer de geraspte gember en de kurkuma erdoorheen. Schep de sjalottenolie met de krokante uitjes uit de pan in een kommetje, maar laat twee eetlepels olie achter in de pan.
  3. Zet het vuur weer op middelhoog en bak de kippendijen rondom gaar en krokant. Haal ze uit de pan, laat ze kort afkoelen en snijd of pluis ze in hapklare stukjes.
  4. Bak de krieltjes nog even gaar in het achtergebleven vet in de pan (in zo’n 12 minuten). Bestrooi ze met wat zout.
  5. Haal ondertussen de blaadjes witlof los van de stronkjes (snijd het kontje er in een v-vorm uit, dan gaat dat haast automatisch). Schik ze op de borden. Verdeel de stukjes ei, de stukjes kip en de gebakken krieltjes erover.
  6. Leg de taugé in een zeef of vergiet en giet er wat gekookt water overheen. Laat kort uitlekken en verdeel dan ook de taugé over de borden.
  7. Meng de sjalottenolie met het sap van een halve limoen. Verdeel het over de witlofsalade met ei, kip en taugé. Maak tot slot af met een klein beetje bladselderij (optioneel).
Witlofsalade met ei
Nancy van Batenburg voor Culy

Meer witlof-recepten:

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.