Redactie
Redactie Inspiratie 6 sep 2012
Leestijd: 1 minuut

Mars is fel tegen gefrituurde repen. Oeps: wij doen het toch!

In Schotland is het al jaren een populair gerecht: gefrituurde Mars-repen. Jaarlijks gaan honderden toeristen speciaal naar die ene snackbar in Stonehaven, vlakbij Aberdeen, om dit bijzondere gerechtje te proeven.

De bedenkers van het recept hebben nooit eerder iets van de Mars fabrikant gehoord, tot nu. De eigenaren van de snackbar wilden het een beschermd product maken, zodat het, net als bij sommige hammen en kazen het geval is, alleen in die regio gemaakt kan worden. Omdat het te veel papierwerk werd hebben ze het idee neergelegd.

Toen Mars erachter kwam, namen ze gelijk contact op met de snackbar. Wat blijkt: ze vonden het gerecht te ongezond! “Mars promoot een gezonde, actieve lifestyle en weinig snoepen, een calorieënbom als deze past hier niet bij.” Wij vinden dit vrij bizar, aangezien Mars repen al een calorieënbom an sich zijn.

Omdat de eigenaren van de snackbar een rechtszaak met een groot bedrijf als Mars willen voorkomen gaan ze akkoord met hun eis. Op de menukaart moet nu worden gezet dat het frituren van een Mars zonder toestemming of aanmoediging van Mars gebeurt.

Mocht je nou bij jezelf denken “Ik wil deze snack zelf maken”, dan ben je bij ons aan het juiste adres. Hieronder hebben we een recept van de gefrituurde repen.

Verwarm je frituurpan voor op 190 graden. Meng de bloem, maïzena, bakpoeder en zout in een schaal en voeg het bruiswater toe. Mix het mengsel goed met een garde maar pas op dat je dit niet te lang doet, het deeg kan dan taai worden.

Dip de bevroren repen in het beslag en zorg dat ze overal bedekt zijn. Bak de repen in de olie tot ze goudbruin en krokant zijn. Enjoy!

Bron: Flickr

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.