Culy Homemade: wentelteefjes met rabarber en kokos

Wentelteefjes met rabarber, gemaakt van dikke plakken brioche, geweekt in kokosmelk met kardemom, gebakken met een jasje van knapperige amandelen. En daar dan bovenop dus dé koningin van het seizoen: knalroze rabarber. Hoe goddelijk wil je ‘t hebben?!

Voor de gepocheerde rabarber

Snijd de rabarber in langwerpige stukjes. Breng in een steelpannetje de suiker met het water aan de kook. Laat pruttelen tot de suiker is opgelost. Voeg de rabarber toe en laat 5 tot 10 minuten koken in de suikersiroop tot ‘ie zacht, maar nog wel stevig is.

Voor de wentelteefjes

Klop de eieren los met de kokosmelk, kardemom en het amandel-extract. Giet het in een ondiepe schaal. Leg de plakken brioche erin en keer ze na een paar minuten om. Doordat het brood superzacht is geworden, kun je de amandelen er een beetje indrukken. Doe dat aan beide kanten.

Verhit wat kokosolie in een koekenpan met anti-aanbaklaag. Bak de wentelteefjes aan beide kanten goudbruin.

Serveer de wentelteefjes met rabarber en een handje frambozen. En ben je stiekem een zoetekauw, voeg dan gerust nog een beetje maple syrup toe. We won’t tell

wentelteefjes rabarber