Wentelteefjes met Terschellinger cranberrycompote

Een heerlijk ontbijt of dessert van de Waddeneilanden: wentelteefjes met Terschellinger cranberrycompote. Dit recept is afkomstig uit Buitenleven (het magazine van ANWB), en werd gefeatured in een reportage over het culinair erfgoed van Nederland, met uit elke provincie één specifiek gerecht.

Zet voor de compote de cranberry’s op met 100 ml water en de overige ingrediënten.

Breng aan de kook en laat ± 5 minuten zachtjes koken. De bessen moeten knappen maar niet helemaal kapot koken. Doe de compote over in een kom en laat afkoelen. Verwijder de specerijen.

Klop voor de wentelteefjes de eieren los met de suiker, melk en kaneel. Leg de sneetjes brood ± 1 min. in het eierbeslag. Keer de sneetjes 1 keer zodat al het brood met ei is bedekt.

Smelt de boter in een koekenpan en bak de wentelteefjes per 3 tegelijk (afhankelijk van de grootte van de pan) in 2 min. aan elke kant bruin en gaar. Snij de sneetjes diagonaal doormidden en serveer 3 stukjes brood per persoon met een flinke lepel cranberrycompote.

Meer culinaire artikelen lezen? Like ons op Facebook!