Wentelteefjes met Terschellinger cranberrycompote

Culy 21 apr 2013 Dessertrecepten

Een heerlijk ontbijt of dessert van de Waddeneilanden: wentelteefjes met Terschellinger cranberrycompote. Dit recept is afkomstig uit Buitenleven (het magazine van ANWB), en werd gefeatured in een reportage over het culinair erfgoed van Nederland, met uit elke provincie één specifiek gerecht.

Zet voor de compote de cranberry’s op met 100 ml water en de overige ingrediënten.

Breng aan de kook en laat ± 5 minuten zachtjes koken. De bessen moeten knappen maar niet helemaal kapot koken. Doe de compote over in een kom en laat afkoelen. Verwijder de specerijen.

Klop voor de wentelteefjes de eieren los met de suiker, melk en kaneel. Leg de sneetjes brood ± 1 min. in het eierbeslag. Keer de sneetjes 1 keer zodat al het brood met ei is bedekt.

Smelt de boter in een koekenpan en bak de wentelteefjes per 3 tegelijk (afhankelijk van de grootte van de pan) in 2 min. aan elke kant bruin en gaar. Snij de sneetjes diagonaal doormidden en serveer 3 stukjes brood per persoon met een flinke lepel cranberrycompote.

Voor 4 personen:

Voor de compote:

  • 500 gram Terschellinger cranberry’s
  • 1 kruidnagel
  • 1 kaneelstokje
  • 5 centimeter verse gember, in plakjes
  • 150 gram geleisuiker

Voor de wentelteefjes:

  • 2 eieren
  • 50 gram basterdsuiker
  • 100 ml melk
  • 1 theelepel gemalen kaneel (plus extra om te garneren)
  • 6 sneetjes Fries suikerbrood
  • 25 gram boter
Reageer op artikel:
Wentelteefjes met Terschellinger cranberrycompote
Sluiten