Redactie
Redactie Diner 21 apr 2013
Leestijd: 1 minuut

Kruidige runderstoof met Drentse heidelikeur

Een heerlijk hoofdgerecht uit het Oosten: Kruidige runderstoof met Drentse heidelikeur. Dit recept is afkomstig uit Buitenleven (het magazine van ANWB), en werd gefeatured in een reportage over het culinair erfgoed van Nederland, met uit elke provincie één specifiek gerecht.

Snij het vlees in blokjes. Wentel de vleesblokjes in een kom door de bloem en bestrooi ze met peper en zout. Verhit de helft van de boter in een grote braadpan en bak het vlees in ± 5 minuten rondom bruin. Schep het vlees uit de pan en smelt de rest van de boter. Voeg de spekblokjes toe en bak ze een paar minuten. Snipper de ui en snij de winterpeen in schijfjes.

Voeg toe en bak de groenten ± 3 minuten in het spekvet. Doe het vlees terug in de pan samen met de suiker, likeur en bouillon. Rasp de helft van de sinaasappel boven het gerecht en pers het sap er uit.

Voeg het sap toe en breng het gerecht tegen de kook. Laat het vlees op heel laag vuur in ± 3 uur gaar worden*. Laat de spruitjes de laatste 30 minuten van de stooftijd mee garen in de pan.

* Het gerecht kan ook worden overgedaan in een braadslede en afgedekt op 120°C 4 uur in de oven worden gegaard.

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.