Huzarensalade, maar dan sterrenwaardig gepresenteerd

Culy 20 apr 2013 Lunch

Dit heerlijke recept voor klassieke huzarensalade, afkomstig uit Friesland, staat in het boek Proef Noord-Holland.

Bak de kalfswang rondom aan en voeg de laurier, tijm en knoflook toe. Blus af met de jus de veau en laat zachtjes garen. Snijd in vier mooie plakken.

Snijd de Opperdoezer Ronde in mooie blokjes en blancheer deze tot ze gaar zijn. Kook de eieren in 8 minuten gaar en maak er in de keukenmachine met de crème fraîche een crème van.

Snijd de appel in fijne brunoise (kleine blokjes). Snijd de uitjes fijn. Schep alles goed door elkaar zodat een smeuïge salade ontstaat. Op smaak brengen met peper en zout.

Frituur de blaadjes peterselie tot ze krokant zijn. Garneer de salade met de blaadjes sla en peterselie.

Voorgerecht voor 4 personen:

  • 200 g Opperdoezer Ronde in blokjes van 1 cm
  • basis dressing (1 deel azijn, 2 delen olijfolie, 1 el mosterd, peper en zout naar smaak)
  • 200 g kalfswang, te bestellen bij de keurslager
  • 2 laurierblaadjes
  • 2 takjes tijm
  • 3 tenen knoflook
  • jus de veau (of runder- of kalfsfond)
  • 4 eieren
  • 200 gram crème fraîche
  • 1 granny smith appel
  • 12 kleine blaadjes kropsla
  • 4 rode mini-uitjes
  • 12 blaadjes platte peterselie
Reageer op artikel:
Huzarensalade, maar dan sterrenwaardig gepresenteerd
Sluiten