Redactie
Redactie Lunch 7 aug 2013
Leestijd: 1 minuut

Wasabi-doperwtenhummus van Roos

Na haar heerlijke easy sushi maaltijdsalade is Roos terug, en hoe! Dit keer met een receptje voor hummus, maar dan een tikje anders met onder andere wasabi en doperwten. Jum! 

Voor dit recept heb ik kikkererwten uit blik gebruikt, maar je kunt er ook voor kiezen gedroogde kikkerewten te gebruiken. Laat deze wel minstens twee uur van tevoren weken.

Laat de kikkererwten uitlekken en doe ze in een blender samen met de doperwtjes. Maal fijn en voeg vervolgens de wasabi, het citroensap, tahin en knoflook toe en pureer tot een gladde massa. Voeg al roerend de olijfolie toe zodat het wat smeuïger wordt.

Breng tot slot op smaak met peper en zout en serveer op pita brood, geroosterd brood of als dip.

Bron: Roos RCPTN

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.