Nancy van Batenburg
Nancy van Batenburg Recepten 31 okt 2021
Leestijd: 1 minuut

Warme Camembert met gebakken appel van Mascha Lammes

Mascha Lammes maakte nog niet zo lang geleden samen met haar man Ronald Giphart al zo’n verrekt lekker kookboek, dit keer is ze terug met het vervolg. Haar boek ‘Met Mes & Stokjes’ is wat ons betreft een ode aan het geluksgevoel dat je ervaart als je weer een knallend gerecht ontdekt. Mascha deelt in het boek ook dit recept voor warme Camembert met gebakken appel. Mmmh….!

Van Surinaamse gehaktballen tot aan Midden-Oosterse knafeh en van Chinese bang bang chicken tot aan Amerikaanse baja fish taco’s. Met Mes & Stokjes heeft van alles wat. Maar bovenal is er die enthousiaste, humoristische toon van Mascha die maakt dat we weer even beseffen hoe verrekte dol we zijn op eten.

Ronald Giphart schreef samen met zijn vrouw Mascha een kookboek en wij gingen bij ze eten

Mascha: “Mijn ouders kwamen terug van hun Normandische huis en gaven mij een cadeautasje als dank voor de zorg voor hun kat Wampie. In het tasje zaten onder andere een culinair tijdschrift, wat appelen uit hun boomgaard en een camembert. En de rest is geschiedenis…”

Camembert
Bron: Met Mes & Stokjes

Warme Camembert met gebakken appel

Verwarm de oven voor op 220 ºC.

Snijd de camembert in in een ruitjespatroon, druppel er 2 eetlepels honing over en strooi er wat peper op. Zet de camembert ongeveer 20 minuten in de oven.

Smelt ondertussen de boter in de pan, voeg de appelpartjes toe en 1 eetlepel honing. Laat ze op laag vuur zacht worden en karamelliseren.

Haal de camembert uit de oven en serveer met de appeltjes. Je kunt er ook nog stevig brood bij serveren.

Met Mes & Stokjes

Met Mes & Stokjes van Mascha Lammes (uitgeverij Thomas Rap) is nu te koop voor € 29,99

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.