Winnie Verswijvel
Winnie Verswijvel Recepten 30 okt 2021
Leestijd: 1 minuut

Culy Homemade: pompoen panna cotta met pecan en witte chocolade

Klassieke panna cotta is al heel erg lekker, maar heb je al ooit ‘ns pompoen panna cotta geproefd? Nee? Doen, je zult er net als wij helemaal wég van zijn.

En om de pompoen panna cotta nog wat extra liefde te geven, serveren we ‘m hier met pecannoten en witte chocoladesnippers. Wil je een keer variëren met de topping (snappen we, want je gaat dit toetje nog vaak maken)? Ook een beetje gesmolten melkchocolade is er verrukkelijk bij.

pompoen panna cotta
Bron: Winnie Verswijvel voor Culy

Pompoen panna cotta met pecan en witte chocolade

Breng een grote pan water aan de kook en kook de pompoenblokjes tot je er met een mesje doorheen glijdt. Giet het water af en mix de pompoenblokjes tot een gladde massa (met een staafmixer of in een blender).

Leg het gelatineblaadje in een bakje, schenk er melk over en laat 10 minuten weken.

Zet een pan op laag vuur en doe er de room en de suiker in. Roer goed. Roer er ook de pompoenpuree en een snuf zeezout door met een garde. Zet het vuur iets hoger en kook 10 minuten. Roer af en toe.

Knijp het gelatineblaadje uit en voeg dat toe aan de pan. Roer met een garde tot dit is opgelost en haal van het vuur. Verdeel de inhoud van de pan over vier glaasjes en zet deze minstens twee uur (maar liefst nog langer) in de koelkast.

Is de pompoen panna cotta eenmaal opgesteven? Verdeel er vlak voor serveren wat gehakte pecannoten en witte chocoladesnippers over.

pompoen panna cotta
Bron: Winnie Verswijvel voor Culy

Meer met pompoen?

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.