Waanzinnige eendensaus van Robert Kranenborg

Een workshop volgen met Robert Kranenborg? Daar zei Culy’s Liselotte geen nee tegen. Tijdens de middag werd er een heerlijk stukje eendenborst geserveerd, en dit is het recept voor de bijbehorende eendensaus. 

Bak de eendennekken in een hete pan met een schuitje olijfolie, peper en zout. Voeg de dungsneden sjalot toe en bak eventjes mee. Blus af met het water.

Plet de knoflook en voeg samen met de peperkorrels, venkelzaad, tijm en laurier toe. Breng aan de kook, zet op een laag vuur en laat twee tot vier uur garen met de deksel op de pan.

Kook de saus eventueel in tot de gewenste dikte en serveer met een stukje gebakken eendenborst.

eend2

Voor een flinke pan saus

  • 700 ml water
  • 500 gram wilde eendennekken
  • 70 ml druivenpitolie
  • 70 gram sjalotten
  • 15 gram verse knoflook
  • 2 laurierblaadjes
  • Bosje verse tijm
  • 1 theelepel venkelzaad
  • Zwarte peper
Reageer op artikel:
Waanzinnige eendensaus van Robert Kranenborg
Sluiten