Redactie
Redactie Diner 27 feb 2013
Leestijd: 1 minuut

Vreemd maar lekker: gerookte zalm met witte chocoladevinaigrette

Een bijzonder gerecht van 24Kitchen: gerookte zalm met witte chocoladevinaigrette. Geen alledaagse combi, maar Culy probeerde het uit en kwam tot de conclusie: erg lekker!

Bekijk het filmpje (aanrader!) op de site van 24Kitchen.

Breng in een pan het water en de chocolade aan de kook. Roer tot de chocolade volledig is opgelost in het water. Meng in een kom de mosterd, witte-wijnazijn en het witte-chocoladewater. Schenk al kloppend met een garde de zonnebloemolie bij het mengsel tot er een mooie gladde vinaigrette ontstaat. Breng de dressing op smaak met een beetje zout en peper.

Verhit een scheutje olie in een pan en rooster de pijnboompitten in circa 5 minuten goudbruin. Snijd de appel in vieren, verwijder het klokhuis en snijd de appel in reepjes. Meng in een kom de rucola, appel en de helft van de dressing.

Maak met een kaasschaaf komkommerlinten. Schil de komkommer rondom tot de zaadlijst. Pluk de koriander. Verdeel de salade over de borden en drapeer daarop wat zalm en de komkommerlinten. Besprenkel de zalm met de overgebleven vinaigrette. Verdeel de koriander en de pijnboompitten over de borden.

Tip: Houd je niet van koriander? Gebruik dan dille.

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.