Nancy van Batenburg
Nancy van Batenburg Recepten 3 mei 2020
Leestijd: 2 minuten

Culy Kids: zelfgemaakte vissticks uit de oven met frisse erwtenpuree en dipsaus

Vraag een willekeurig kind wat ‘ie wil eten en de kans is groot dat ergens in de top 5 het woord ‘vissticks’ voor komt. Daar kun je natuurlijk een pakje voor opentrekken, maar zelf maken is net zo eenvoudig als een schnitzel bakken. Maar het kan nog beter: deze vissticks komen uit de oven. Geen gehannes met een pannetje vet dus. En da’s altijd iets om blij van te worden.

Wees niet bang dat deze vissticks uit de oven niet zo’n knapperig korstje hebben, dat hebben ze namelijk écht wel. Het geheim zit ‘m in de Parmezaanse kaas die door de panko (broodkruim) gaat, en die lekker crispy wordt in de oven. Niet zuinig mee zijn dus. Het rode paprikapoeder voegt ook nog een beetje kleur toe.

Als je voor dit recept vis en doperwten uit de diepvries gebruikt, kun je dit recept maken met ingrediënten uit je voorraadkast (of nou ja, vriezer dus).

Bij deze zelfgemaakte vissticks serveren we een frisse erwtenpuree met munt en natuurlijk ook een sausje. Remouladesaus in dit geval. Die is lekker zoetig door de mayo en de stukjes augurk. Precies wat kinderen lekker vinden dus.

Zelfgemaakte vissticks uit de oven
Bron: Nancy van Batenburg voor Culy

Vissticks uit de oven

Als je vis uit de diepvries gebruikt: zorg dat je de vis tijdig ontdooit. Leg de vis bij voorkeur de avond ervoor in de koelkast.

Verwarm de oven voor op 220 graden. Bekleed een bakplaat met aluminiumfolie en vet in met een beetje zonnebloemolie.

Dep de vis droog met keukenpapier, snijd in repen van ongeveer 2,5 bij 7 centimeter (als vissticks ja) en bestrooi ze met wat zout. Mocht je afsnijdsels overhouden, dan kun je daar visnuggets van maken of er bijvoorbeeld een chowder mee maken.

Zet drie diepe borden klaar. Klop in één bord de eieren los met een klein beetje paprikapoeder en zout en peper.

Meng in bord twee de bloem met ook weer een snuf paprikapoeder, zout & peper.

In bord drie mix je de panko met de geraspte Parmezaanse kaas, weer een snuf paprikapoeder, zout en twee eetlepels zonnebloemolie. Meng met je vingertoppen door elkaar.

Haal de vissticks achtereenvolgens door de bloem, het ei en vervolgens de panko. Druk de panko goed aan, zodat de vis helemaal bedekt is met een mooi korstje. Leg de gepaneerde vissticks daarna op de bakplaat.

Bak de vissticks in 10 tot 12 minuten goudbruin en gaar in de oven.

Maak ondertussen de doperwtenpuree. Blancheer de erwten kort (2 tot 3 minuten) in kokend water. Giet ze af en maal ze in de keukenmachine tot een grove puree (je kunt ze ook stampen met een pureestamper of pletten met een vork). Breng op smaak met peper, zout, een kneepje citroensap en de muntblaadjes.

Meng alle ingrediënten voor de remouladesaus door elkaar.

Serveer de vissticks met de doperwtenpuree en de remouladesaus. Garneer met schijfjes citroen.

Meer Culy Kids recepten:

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.