Vispakketjes met orzo en pistache
Het leven is al ingewikkeld genoeg en daarom pleiten we af en toe voor simpele kost. Dit recept is lekker rechttoe rechtaan en is smakelijk in al zijn eenvoud. Vispakketjes met orzo en pistache it is!
Even voor de goede orde: door ingrediënten te garen in pakketjes hou je smaakverlies minimaal; sappen krijgen niet de kans om te ontsnappen en de ingrediënten kunnen elkaar gezellig leren kennen. De techniek is daarmee niet alleen efficiënt (daaag afwas) maar ook gewoon garantie op lékker.
Kritische zielen kunnen zich hier afvragen of de orzo niet gewoon ongekookt de pakketjes in kan. Het antwoord? Nee. Met toewijding hebben we dit getest voor jullie en tenzij je van plakkerige klonten houdt, zouden we dit toch afraden.
Vispakketjes met orzo en pistache
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Kook de orzo in de groentebouillon tot net al dente. Giet af en spoel onder koud water.
- Leg twee vellen bakpapier op elkaar en schep daar een portie orzo in. Leg er de aspergetips, tomaatjes, citroen en kabeljauwfilets naast.
- Besprenkel met de olijfolie en een flinke snuf zout en peper.
- Lepel er de pistachenoten op en maak buideltjes van de pakketjes. Leg de pakketjes op een ovenschaal en plaats 15 minuten in de warme oven.
Onze populairste recepten van deze maand:
- Deze vegetarische Indiase pompoencurry schrééuwt herfst
- Snel op tafel na een drukke dag: de makkelijkste Pasta alla Vodka ooit
- Al-tijd goed: makkelijke preischotel met een krokant korstje
:format(jpeg):background_color(fff)/https%3A%2F%2Fwww.culy.nl%2Fwp-content%2Fuploads%2F2021%2F02%2FDSC00802-2-e1612865031556.jpg)
:format(jpeg):background_color(fff)/https%3A%2F%2Fwww.culy.nl%2Fwp-content%2Fuploads%2F2025%2F09%2FVispakketjes-orzo-1.jpg)
:format(jpeg):background_color(fff)/https%3A%2F%2Fwww.culy.nl%2Fwp-content%2Fuploads%2F2025%2F09%2FVispakketjes-orzo-2.jpg)