Commerciële Redactie
Commerciële Redactie Recepten 25 nov 2016
Leestijd: 1 minuut

Video: pompoenlasagne maken met Sarena Solari

Onlangs dook Culy’s Monique de prachtige KitchenAid keuken in met een hele bijzondere gastchef: Sarena Solari. Ze werd in 2015 bekroond tot beste thuisbakker van Nederland in hét bakprogramma op de Nederlandse televisie.

Samen met Monique maakte Sarena haar favoriete herfstige lasagne. Niet met een klassieke bolognesesaus, maar met pompoen, rozemarijn en gehakt. En uiteraard een béchamelsaus en héél veel Parmezaanse kaas.

In bovenstaande video zie je hoe je deze lasagne thuis kunt maken. Alle ingrediënten vind je in de shoppinglist in dit artikel.

Het recept

Snijd de pompoen in kleine blokjes, en de prei in halve ringetjes. Hak de knoflook en rozemarijn fijn.

Doe een beetje olie in de pan. Doe de knoflook en rozemarijn erin, vervolgens de prei en bak even aan. Voeg de  pompoen toe en bak een paar minuutjes mee. Voeg het gehakt toe en wat peper en zout.

Voeg wat bouillon toe en laat het geheel 20 minuutjes op laag vuur laten pruttelen tot het vocht weg is en de pompoen zachtgekookt. Als de vulling te nat is, haal er dan wat lepels vocht uit.

Maak de béchamelsaus. Smelt hiervoor de boter in een pan. Voeg hier in één keer de bloem en toe en roer met een houten pollepel totdat je een soort deeg heb (de roux). Bak de roux een paar minuutjes zodat de bloem gaar wordt. Roer er vervolgens de melk door. Breng de saus aan de kook en laat in ongeveer vijf minuten al roerend dik en glad worden. Haal de pan van het vuur en voeg naar smaak nootmuskaat toe.

Bouw vervolgens de lasagne op in een grote ovenschaal. Maak laagjes van de lasagnebladeren, de vulling, de béchamelsaus en de Parmezaanse kaas. Bak ongeveer 40 minuten op 180 graden.

In samenwerking met KitchenAid

In samenwerking met KitchenAid

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.