Culy
Culy Diner 21 december 2013

Kerstige cranberry chutney

Bij een feestelijk hoofdgerecht hoort uiteraard een lekker sausje. Deze cranberry chutney is net even anders dan je gewend bent. Heerlijk Oosters gekruid met alleen pure ingrediënten, zoet en – als je wil – een tikkeltje pittig. Bijkomend voordeel: je keuken zal heerlijk geuren. Serveer deze chutney bij je rijstgerecht, kalkoen of je stoofpot. Eet smakelijk!

Dit recept komt van de chefs van Hills & Mills, een heerlijke culinaire hotspot in Delft.

Breng in een steelpan de gedroogde abrikoos, dadels, rozijnen, blokjes appel, gemalen gember, kokosbloesemsuiker en het water aan de kook en laat het geheel 5 minuten sudderen.

Voeg daarna hieraan de verse cranberries, koriander, kruidnagels, kaneel, sinaasappelschil, rode pepervlokken en het zout  toe en laat de pan 10 minuten op laag vuur staan (regelmatig doorroeren)

Serveer de chutney koud of warm.

Beeld: Orin Sjaris

Wat eten we vandaag?

Schrijf je in de voor de mailing voor de lekkerste inspiratie

Reageer op artikel:
Kerstige cranberry chutney
Sluiten