Kerstige cranberry chutney

Culy 21 dec 2013 Diner

Bij een feestelijk hoofdgerecht hoort uiteraard een lekker sausje. Deze cranberry chutney is net even anders dan je gewend bent. Heerlijk Oosters gekruid met alleen pure ingrediënten, zoet en – als je wil – een tikkeltje pittig. Bijkomend voordeel: je keuken zal heerlijk geuren. Serveer deze chutney bij je rijstgerecht, kalkoen of je stoofpot. Eet smakelijk!

Dit recept komt van de chefs van Hills & Mills, een heerlijke culinaire hotspot in Delft.

Breng in een steelpan de gedroogde abrikoos, dadels, rozijnen, blokjes appel, gemalen gember, kokosbloesemsuiker en het water aan de kook en laat het geheel 5 minuten sudderen.

Voeg daarna hieraan de verse cranberries, koriander, kruidnagels, kaneel, sinaasappelschil, rode pepervlokken en het zout  toe en laat de pan 10 minuten op laag vuur staan (regelmatig doorroeren)

Serveer de chutney koud of warm.

Beeld: Orin Sjaris

  • 50 gram gedroogde abrikozen
  • 25 gram gedroogde dadels
  • 25 gram gele rozijnen
  • 1 appel (geschild, ontpit en in kleine blokjes gesneden)
  • 1 stuk (2x5x2 cm) gemalen gember
  • 100 gram kokosbloesemsuiker (of anders bruine suiker)
  • 0.25 liter water
  • 300 gram verse cranberries
  • 2 takjes koriander (gesneden)
  • 3 kruidnagels
  • 1 theelepel kaneelpoeder
  • de geraspte schil van 1 sinaasappel
  • gedroogde rode pepervlokken, naar smaak
  • zout, naar smaak
Reageer op artikel:
Kerstige cranberry chutney
Sluiten