Redactie
Redactie Gadgets 3 sep 2015
Leestijd: 1 minuut

Met deze handige gadget herken je binnen 2 minuten gluten in je eten

Mensen met een glutenallergie of -intolerantie weten er alles van: het kan soms zo lastig zijn om écht glutenvrije producten te vinden. Om deze reden ontwikkelde een technologiebedrijf uit San Francisco een speciale gadget waarmee je gluten kunt opsporen. 

De gadget, gemaakt door het Amerikaanse bedrijf Nima, is zo klein dat hij in je broekzak past. Aan de hand van een klein stukje van je eten kan de ingebouwde sensor gluten herkennen en laat hij een smiley zien of juist een fronsend gezichtje. En dat in slechts twee minuten!

Hoewel tegenwoordig steeds meer glutenvrije producten (makkelijker) te vinden zijn, wil de informatie in de super ook niet altijd kloppen. Daarbij kan het in restaurants al helemaal fout gaan, omdat nog steeds niet iedereen precies weet wat gluten nu precies zijn en hoe je ervoor kunt zorgen dat je ‘veilig’ te werk gaat.

De gadget is op dit moment nog niet te koop, maar lang zal het waarschijnlijk niet duren. Als alles volgens plan verloopt zal het namelijk deze herfst al mogelijk zijn om via de website van Nima een exemplaar te bestellen, waarna de eerste orders in de lente van 2016 de deur uit gaan.

Hoeveel de sensor gaat kosten is echter nog niet bekend, maar naar verwachting zal het stukje technologie niet goedkoop zijn. Wel zijn ze bij Nima bezig met het ontwikkelen van sensoren die in de toekomst ook pinda’s, zuivel en soja kunnen herkennen. Wij zijn benieuwd!

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.