Winnie Verswijvel
Winnie Verswijvel Recepten 6 feb 2023
Leestijd: 2 minuten

Culy Homemade: mushroom masala (Indiase curry met paddenstoelen)

Schoonheidsprijzen zal deze vega curry met paddenstoelen dan wel niet winnen, ons maakt ‘t niks uit. De smaak is zoals steeds wat telt. En die zit in deze mushroom masala – zo zul je ‘m in India aantreffen – meer dan goed.

En met een béétje uitgeruste kruidenkast hoef je voor deze vega curry met paddenstoelen helemaal niet zoveel in huis te halen. De meeste specerijen heb je waarschijnlijk standaard op voorraad; laat je dus vooral niet intimideren door de ingrediëntenlijst.

Vega curry met paddenstoelen
Bron: Winnie Verswijvel voor Culy

Vega curry met paddenstoelen (mushroom masala)

Verhit een scheut olie in een ruime pan op laag vuur. Vijzel de komijnzaadjes kort en fruit ze aan in de olie.

Doe gember, knoflook, ui en tomaat in een blender en mix tot een pasta. Voeg deze pasta toe aan de pan zodra de komijnzaadjes beginnen te dansen.

Voeg na een paar minuten de kokosmelk, kurkuma, komijnpoeder, chilipoeder, kerrie, mangochutney en een flinke snuf zout toe. Roer goed gedurende 1 à 2 minuten. Voeg een scheutje water toe en leg een deksel op de pan. Laat zo pruttelen op laag vuur.

Bak ondertussen de paddenstoelen knapperig in een klont boter in een andere pan en breng op smaak met zout en peper. Kook de rijst gaar volgens de verpakking.

Voeg de paddenstoelen en de garam masala toe aan de pan met saus en schep alles door elkaar. Proef en voeg eventueel nog wat meer zout toe.

Schep de vega curry met paddenstoelen in kommen en maak af met een schep yoghurt, met de koriander en met wat extra chilipoeder. Serveer de vega curry met rijst en pappadums.

Vega curry met paddenstoelen
Bron: Winnie Verswijvel voor Culy

Meer uit de Indiase keuken?

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.