Redactie
Redactie Diner 23 feb 2013
Leestijd: 1 minuut

Snelle couscous salade met bloemkool

Van lezeres Michelle kregen we dit leuke recept voor een snelle couscous salade.

Snijd de bloemkool in roosjes en maal deze in een keukenmachine fijn tot couscous formaat, puls niet te lang want dan wordt het prut. Bak dit ongeveer 4 minuten in een droge pan en doe het daarna in een koude schaal.  Wanneer het in de pan laat staan, gaart het door en wordt het heel zacht.

Meng de nog warme bloemkoolcouscous met het paprikapoeder en de rozijnen. Bak de spekjes gaar en laat deze goed uitlekken op keukenpapier. Bak daarnaast de pijnboompitjes in een droge pan bruin.

Snijd de kruiden fijn en meng met de reeds afgekoelde couscous, spekjes en pijnboompitten. Breng op smaak met olijfolie, peper en zout.

Deze salade is lauw en koud heerlijk, en makkelijk mee te nemen naar het werk!

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.