Culy
Culy Dessertrecepten 27 november 2012

Perentaart à la Domaine la Fontaine

Een heerlijk recept: Perentaart à la Domaine la Fontaine. Bedacht en gemaakt door Marc en Jacqueline, die een B&B in Zuid-West Frankrijk runnen.

Verwarm je oven voor op 200 graden. Doe het deeg in de bakvorm. Bedek de bodem met abrikozenjam. Snijd de peren doormidden, schil eraf. Klokhuis eruit, citroensap erover en in mooie dunne plakjes snijden.

Schuif de peer op je mes, en leg deze vervolgens op de taartbodem. Druk de peren een beetje plat naar buiten. Meng boter, suiker, bloem, eieren, citroensap en helft van de amandelen met elkaar.

Smeer het mengsel tussen de peren. Versier het geheel met amandelen en kaneel. Bak de taart in 45 minuten goudbruin.

Voor stap-voor-stap foto’s, klik hier. Bon Appetit!

Wat eten we vandaag?

Schrijf je in de voor de mailing voor de lekkerste inspiratie

Reageer op artikel:
Perentaart à la Domaine la Fontaine
Sluiten