Perentaart à la Domaine la Fontaine

Culy 27 nov 2012 Dessertrecepten

Een heerlijk recept: Perentaart à la Domaine la Fontaine. Bedacht en gemaakt door Marc en Jacqueline, die een B&B in Zuid-West Frankrijk runnen.

Verwarm je oven voor op 200 graden. Doe het deeg in de bakvorm. Bedek de bodem met abrikozenjam. Snijd de peren doormidden, schil eraf. Klokhuis eruit, citroensap erover en in mooie dunne plakjes snijden.

Schuif de peer op je mes, en leg deze vervolgens op de taartbodem. Druk de peren een beetje plat naar buiten. Meng boter, suiker, bloem, eieren, citroensap en helft van de amandelen met elkaar.

Smeer het mengsel tussen de peren. Versier het geheel met amandelen en kaneel. Bak de taart in 45 minuten goudbruin.

Voor stap-voor-stap foto’s, klik hier. Bon Appetit!

Voor 8 personen:

  • 1 bodem pâte brisée (korstdeeg)
  • 4 rijpe peren
  • 3 lepels abrikozenjam
  • Citroensap
  • 100 gram zachte boter
  • 100 gram suiker
  • 2 eieren
  • 30 gram bloem
  • 90 gram amandelschilfers
  • Crême fraîche om erbij te serveren
Reageer op artikel:
Perentaart à la Domaine la Fontaine
Sluiten