Ogechi Chibueze
Ogechi Chibueze Recepten 25 mrt 2024
Leestijd: 2 minuten

Culy Homemade: trifle met advocaat & mango

Dit gele en vooral goddelijke toetje is een trifle met advocaat. Romig, zoet en lekker fruitig door de mango. Het is een machtig dessert waarvan je stiekem nog een keer wil opscheppen. Het beste no-bake dessert ooit!

Er zijn een tal van manieren waarop je dit Britse toetje kunt maken. Zo maakten we al eerder een tropische variant waar ook mango in zit. Allemaal te fruitig? Probeer dan eens deze makkelijke espresso martini-trifle met slagroomsoesjes.

Voor het maken van een trifle heb je niet per se een grote trifleschaal nodig; een andere grote glazen kom kan ook. Heb je geen grote schaal? Dan kun je deze trifle met advocaat ook gemakkelijk verdelen kleine glaasjes. Handig!

Rabarbertrifle met banketbakkersroom

Trifle met advocaat
Bron: Ogechi Chibueze voor Culy

Trifle met advocaat maken

De custard maken

  1. Verhit de melk in een grote pan op het vuur.
  2. Voeg ondertussen het custardpoeder samen met de suiker toe aan een kommetje. Doe er 5 eetlepels warme melk bij en roer tot een glad geheel. Voeg alles daarna toe aan de custard samen met vanille-extract.
  3. Breng aan de kook en laat 5 minuten indikken. Haal de custard van het vuur en laat afkoelen.
  4. Voeg zodra de custard is afgekoeld de advocaat toe en zet in de koelkast terwijl je werkt aan de rest van de trifle.

De mango-gembervulling

  1. Snijd ondertussen de mango in kleine blokjes en voeg toe aan een grote kom samen met gemberjam, limoensap en sherry.
  2. Schep de vulling goed om en proef. Te zoet? Voeg extra limoensap toe om de trifle in balans te brengen.

Advocaatslagroom

  1. Giet de slagroom in een kom en klop stijf samen met suiker.
  2. Voeg daarna de advocaat toe en schep voorzichtig om met een spatel.
  3. Zet de helft apart, want die gaat straks bovenop de trifle.

Trifle met advocaat in elkaar zetten

  1. Verspreid als eerst de helft van de cake in een laag op de bodem.
  2. Daar bovenop gaat de helft van de custard. Volg met 1/4 van de slagroom en als laatste de mangovulling. Leg daarboven op de rest van de cake en opnieuw de rest van de vulling.
  3. Schep het overgebleven deel van de slagroom bovenop de trifle.
  4. Decoreer de trifle tot slot met extra advocaat, amandelschaafsel, verkruimelde koekjes, blokjes mango en maak af met 2 roomboterkoekjes.

Meer makkelijke zoetigheden voor Pasen:

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.