Redactie
Redactie Diner 6 jul 2012
Leestijd: 1 minuut

Tong met verse tijm

Als je ook maar een beetje van de Italiaanse keuken houdt, is De Zilveren Lepel absoluut een must. Vandaag een heerlijk Italiaans snel en makkelijk gerecht uit deze kookbijbel.

Zorg dat de vissen goed schoongemaakt en gestroopt zijn. Mocht je dit zelft niet kunnen, vraag dan even bij de visboer voor schoongemaakt vis. Scheelt nog meer tijd!

Doe de vissen in een pan met zoveel water dat ze onderstaan, breng ze met een mespunt zout aan de kook, zet het vuur laag en pocheer ze gaar. Laat ze uitlekken en leg ze op een schaal. Bedruppel ze met wat olie en het citroensap.

Doe de tijm, wat zout en wat peper in een kom en roer er beetje bij beetje de 120-150 ml olie door. Schep de saus over de vis en zet hem tot het opdienen op een koele plaats.

Sole meunière

De Zilveren Lepel is te koop in boekhandels of online hier te koop.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.