Tomatensalade met snijbiet

Culy 18 okt 2014 Diner

Deze heerlijke tomatensalade van Renée Kemps is ideaal als lunch of voorgerecht. Jum! 

Snijd de snijbiet in stukken van vijf centimeter. Verwarm een koekenpan voor en voeg één eetlepelolie toe. Bak de snijbiet totdat deze zacht wordt. Voeg de honing, het citroensap, zout en peper toe. Bak nog even door tot alles is opgenomen.

Snijd de tomaten in dikke plakken en halveer de cherrytomaten. Leg alles op een groot bord. Snijd de mozzarella in plakken en meng deze met de basilicumblaadjes door de salade.

Besprenkel de tomatensalade met flink wat zwarte peper, een beetje zout, wat chilivlokken en druppel er wat olijfolie overheen.

tomatosalad8tomatosalad2

  • 2-4 van de mooiste grote tomaten die je kunt vinden, bijvoorbeeld coeur de boeuf
  • 250 gram cherrytomaatjes
  • 1 grote bol buffelmozzarella (250 gram)
  • 8 basilicumblaadjes
  • 6 stengels snijbiet
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 2 eetlepels honing
  • Citroensap
  • Verse peper en zeezout
  • Chilivlokken
Reageer op artikel:
Tomatensalade met snijbiet
Sluiten