Pruimentaartjes met amandelen

Culy 17 okt 2014 Dessertrecepten

Zin om iets zoets te bakken? Maak dan deze pruimentaartjes met amandelschaafsel en bladerdeeg van Renée Kemps

Verwarm je oven voor op 200 graden. Laat de vellen bladerdeeg ontdooien. Halveer ze en leg ze op een bakplaat met bakpapier. Halveer en ontpit de pruimen. Snijd ze vervolgens in dunne plakjes.

Strooi wat amandelbloem over de vellen bladerdeeg. Leg hier het fruit op en bestrooi met de suiker. Strooi er wat kaneel of amandelschaafsel overheen en bak gedurende 20-25 minuten, totdat ze goud bruin en luchtig zijn.

Serveer de pruimentaartjes eventueel met een bolletje kaneelijs.

plumtart3

  • 6 vellen bladerdeeg
  • 12 rijpe pruimen
  • 30 gram amandelbloem
  • 40 gram amandelschaafsel
  • 1 eetlepel kaneel
  • 2 eetlepels rietsuiker
Reageer op artikel:
Pruimentaartjes met amandelen
Sluiten