Culy Homemade: verrukkelijke Toast Champignon zoals in de Belgische brasserie

Soms zijn de eenvoudigste gerechten nog altijd de allerlekkerste. Wat ons betreft geldt dat zeker voor Toast Champignon, een klassieker die standaard op de kaart staat in de doorsnee Belgische brasserie. Wij gaven er een twist aan door de room te vervangen door kaas. Zo lekker in z’n eenvoud!

Noem het een Toast Champignon à la Culy of een Mushroom Melt, op z’n Amerikaans. Veel maakt het niet uit, want als je deze heerlijke toast proeft, kan je nog maar aan één ding denken: dit is lekker!

Toast Champignon
Bron: Winnie Verswijvel voor Culy

Zo maak je de Toast Champignon

Smelt de boter in een pan. Bak de gesnipperde ui aan tot deze zacht is. Voeg de knoflook toe en blijf bakken tot de ui en de knoflook lichtjes bruin kleuren. Voeg de champignons erbij en bak mee tot ze zacht, geurig en bruin zijn. Voeg een beetje meer boter toe indien nodig.

Toast ondertussen je brood.

Zet je vuur iets lager en voeg de stukjes kaas toe aan de pan. Blijf ondertussen goed roeren.

Dek de pan af met een deksel en laat een paar minuten staan, tot de kaas gesmolten is. Schep nog eens goed door elkaar.

Verdeel een grote lepel van de champignons over de toast. Werk af met versgemalen peper en fijngesneden bieslook.

Toast Champignon
Bron: Winnie Verswijvel voor Culy

Meer vegetarische lunchgerechten?

Wat eten we vandaag?

Schrijf je in de voor de mailing voor de lekkerste inspiratie

Reageer op artikel:
Culy Homemade: verrukkelijke Toast Champignon zoals in de Belgische brasserie
Sluiten