Griekse couscous met köfte, feta en tomaat

Culy 14 mei 2015 Diner

Een lekker makkelijk recept voor elke dag: Griekse couscous met köfte, feta en tomaat. 

Bereid de couscous volgens de aanwijzingen op de verpakking. Roer los met een vork en breng op smaak met peper en zout.

Prik (eventueel in water gewelde) satéprikkers in de lengte van de kofte. Verhit een scheutje olijfolie in een koekenpan en bak hierin de kofte’s in ongeveer acht minuten gaar. Keer regelmatig om.

Snijd ondertussen de tomaten, courgette en feta in blokjes. Snijd de vijgen in kleine stukjes en hak de koriander en munt fijn.

Verhit een scheutje olijfolie in een koekenpan en bak hierin de courgette in ongeveer acht minuten gaar. Voeg de courgette, tomaat, vijg, feta, koriander en munt toe aan de couscous en roer het geheel goed.

Verdeel de couscous over vier borden en serveer met de köfte en Griekse yoghurt. Eet smakelijk!

Koken met aanbiedingen couscous met kofte3Koken met aanbiedingen couscous met kofte2

Voor 4 personen:

  • 275 gram couscous
  • 250 gram köfte
  • 200 gram Griekse yoghurt
  • 150 gram gedroogde vijgen
  • 100 gram feta
  • 200 gram (tros)tomaten
  • 1 courgette
  • 10 gram munt
  • 10 gram koriander
Reageer op artikel:
Griekse couscous met köfte, feta en tomaat
Sluiten