Redactie
Redactie Dessertrecepten 13 mei 2015
Leestijd: 1 minuut

Culy Homemade: mini mango clafoutis

Oh, wat houden we van clafoutis. Een van de allermakkelijkste ‘taartjes’ uit de Franse patisserie, in één kom te maken zonder fratsen. Strak worden ze nooit, maar ze schitteren van rustieke schoonheid. 

Clafoutis wordt klassiek met kersen gemaakt in één grote schaal. We gebruikten het recept van Yvette van Boven als basis, maar we geven er een Culy-twist aan en maken ze in mini-vorm met mango.

Verwarm de oven voor op 175 graden. Vet 4 kleine ovenschaaltjes (ramequins) of 4 holletjes van een muffintray in met water boter.

Snijd een zeer rijpe mango in kleine blokjes. Smelt de boter in een pannetje of heel zachtjes in de magnetron (de boter moet smelten, niet bruinen!).

Klop in een grote kom de eieren, melk, suiker, bloem, vanille en een snuf zout goed door met een garde. Je wil (vrijwel) geen klontjes meer zien, de bloem moet echt goed opgenomen worden. Voeg de gesmolten boter toe en blijf kloppen. Het lijkt dan eigenlijk op een soort pannenkoekenbeslag.

Verdeel de helft van het beslag over de vier ingevette vormpjes. Verdeel dan de blokjes mango evenredig over de vormpjes en giet de rest van het beslag eroverheen. Zet de vormpjes in de oven en bak 15 tot 20 minuten op 175 graden.

Check of de clafoutis gaar is: een in het midden gestoken satéprikker moet er schoon uitkomen. Als ze nog niet zover zijn, zet ze dan nog even terug in de oven.

Bestrooi de mini clafoutis met poedersuiker en serveer – het liefst lauwwarm.

Zo moet de garing zijn: mooi gestold maar niet té gaar.

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.