Knapperige Thaise rundvleessalade met yim yam pindadressing

Als je ‘t ons vraagt, is het misschien wel ons favoriete gerecht bij de Thai: Thaise rundvleessalade (of Thaise biefstuksalade). Denk je dat ze dat alleen zo lekker kunnen maken bij je favoriete afhaalrestaurant? Think again. Want Matt Preston heeft een verdraaid tof recept bedacht voor een knapperige Thaise rundvleessalde met yim yam pindadressing. Het staat in zijn nieuwe boek Yummy Quick Easy en wij mogen het alvast met je delen!

In zijn nieuwe kookboek Yummy Quick Easy deelt de culinair recensent en jurylid van MasterChef Australia recepten voor moderne klassiekers met een twist. En die zijn niet alleen overheerlijk, maar ook makkelijk én razendsnel klaar. Maak bijvoorbeeld een zalm-teriyakibowl, ratatouille of hachee die je voor geen goud wilt missen. Wij delen Matt’s recept voor Thaise rundvleessalade.

Matt: “Dit is hemels: knapperig, gevuld met vlees en met een Aziatische dressing (waarvan ik het recept kreeg van mijn maatjes bij Yim Yam in Yarraville). Dit staat bij mij thuis geregeld op tafel.”

Tip: Matt gebruikt voor dit recept kant-en-klare knapperig gebakken noedels. Kun je die niet vinden? Dan maak je ze heel makkelijk zelf. Laat de noedels een paar minuten in kokend water staan, giet ze af en dep ze droog. Bak ze daarna met een eetlepel olie in een ruime koekenpan tot ze knapperig zijn.

Thaise rundvleessalade van Matt Preston

Zo maak je deze Thaise rundvleessalade

Roer voor het maken van de Yim Yam pindadressing alle ingrediënten in een kom door elkaar.

Verwarm de barbecuegrill of grillpan op middelhoog vuur. Besprenkel het vlees met olijfolie en breng aan één kant op smaak met zeezout en zwarte peper. Leg met de gezouten kant op de grill en raak 6 minuten niet aan, of tot het vlees aan de zijkant tot minstens de helft van kleur veranderd is.

Bestrooi ongeveer een minuut voor je het vlees omkeert met zeezout en zwarte peper. Keer om en gril nog 2 minuten voor medium, of naar wens. Laat 5 minuten op een bord rusten en snijd in dunne plakjes.

Schep intussen in een schaal de Chinese kool, Libanese komkommer, kerstomaten, kruiden en rode ui door elkaar.

Voeg de biefstuk en dressing toe aan de salade en schep alles door elkaar. Voeg als laatste de noedels toe zodat ze niet zompig worden en schep erdoor. Of, nog beter: leg de helft van de salade op een platte schaal, bestrooi met de noedels en herhaal de lagen zodat de noedels knapperig blijven.

Feit

Ja, deze salade is familie van Chang’s noedelsalade die in de jaren tachtig zo populair was, hoewel deze versie wat bekakter is en zijn afkomst misschien verloochent… maar we weten waar hij vandaan komt, ook al heeft hij een ander accent, is hij lid van een chique club en draagt hij geen mocassins meer.

Yummy Easy Quick van Matt Preston

Yummy Easy Quick van Matt Preston (Kosmos Uitgevers) ligt nú in de boekhandel voor € 25,99 euro.

Wat eten we vandaag?

Ontvang dagelijks de lekkerste recepten in je inbox

Reageer op artikel:
Knapperige Thaise rundvleessalade met yim yam pindadressing
Sluiten