Spicy pig candy (van de barbecue)

Julius Jaspers heeft een nieuw kookboek. En dat stemt ons heden zo blij, want het is weer een fantastisch barbecueboek geworden! Dé bijbel om de zomer mee door te komen. We delen alvast een recept uit Simple Smart BBQ, voor spicy pig candy. Oh la la…

Het lichte zout van het gepekelde en gerookte spek, met de specerijen en de suiker… voor mij een gastronomische delicatesse. Het lekkerst zijn de randjes die zwart maar net niet verbrand zijn. Wauw…

spicy pig candy Julius Jaspers

Zo maak je deze spicy pig candy

Meng de suiker met het knoflookpoeder, de komijn, het mosterdpoeder en de peper. Strooi het mengsel over het spek (beide zijdes) en laat 15 minuten intrekken.

Bak het spek in 20 tot 22 minuten om en om krokant op de barbecue. Zet in de barbecue een bakje onder het spek!

Laat het spek even uitlekken op een rekje – of op het rooster dat je even op 2 bakstenen zet – en laat afkoelen totdat hij lauw is.

Julius Jaspers Simple Smart BBQ

Simple Smart BBQ van Julius Jaspers ligt nú in de (digitale) boekhandel voor € 29,99.

Voor 6 personen:

  • 100 gram bruine basterdsuiker
  • 1 theelepel knoflookpoeder
  • 1 theelepel komijn
  • 1 theelepel mosterdpoeder
  • 1 theelepel cayennepeper
  • 500 gram ontbijtspek, dik gesneden

Verder nodig:

  • Barbecue met een temperatuur van 200 °C (vuur, indirect)
Reageer op artikel:
Spicy pig candy (van de barbecue)
Sluiten