Verse aspergesoep met ham en eieren

Dit recept is simpel en perfect voor een doordeweekse dag: verse aspergesoep met ham en eieren. Let op: voor dit recept heb je een staafmixer of blender nodig!

Schil de asperges met een dunschiller en verwijder tot twee centimeter van de onderkant. Voeg de aspergeschillen en onderkantjes samen met twee kippenbouillontabletten en anderhalve liter water toe aan een pan en breng aan de kook. Zet het vuur laag en laat 15 minuten zachtjes doorkoken.

Zeef met behulp van een fijne zeef de soep boven een kom zodat de schillen en onderkanten van de asperges uit de bouillon verwijderd zijn. Breng ondertussen een pan met water aan de kook. Kook hierin de eieren in acht minuten hard. Laat de eieren schrikken en pel ze.

Snijd ondertussen het witte gedeelte van de prei in ringen. Verhit vijftig gram boter in de soeppan en bak hierin de prei in vijf minuten gaar. Voeg de bloem toe en bak twee minuten mee. Voeg hierna de bouillon en room toe en breng aan de kook. Pureer de soep met een staafmixer. Breng op smaak met peper en zout.

Snijd de asperges in stukjes van twee centimeter en voeg toe aan de soep. Laat de soep nog tien minuten zachtjes doorkoken Snijd de ham in reepjes en prak de eieren fijn.

Schep de soep in vier kommen of borden en verdeel de ham en eieren erover. Serveer met de pistoletjes.

Koken met aanbiedingen aspergesoep3Koken met aanbiedingen aspergesoep2

Voor 4 personen:

  • 500 gram witte asperges
  • 4 eieren
  • 1 prei
  • 100 gram achterham
  • 4 (bruine) pistoletjes
  • 2 kippenbouillonblokjes
  • 4 eetlepels bloem
  • 150 ml slagroom
Reageer op artikel:
Verse aspergesoep met ham en eieren
Sluiten