Redactie
Redactie Dessertrecepten 4 nov 2015

Supersimpele chocolademousse

Chocolademousse is één van die heerlijke toetjes waar bijna iedereen wel blij van wordt. Met dit recept maak je de klassieke versie, met veel slagroom, prachtig pure chocolade en een snufje zout voor een extra kick

Tip: bespaar niet op de chocolade, dit proef je echt terug in de mousse. Daarbij kun je de chocolademousse een paar dagen van tevoren maken, zodat je zeker weet dat hij is opgesteven en klaar om te serveren.

Smelt de chocolade met de 50 milliliter slagroom en een snufje zeezout au bain-marie in een hittebestendige kom. Roer zo nu en dan met een spatel zodat de chocolade gelijkmatig smelt. Haal de kom van de pan en giet de gesmolten chocolade in een andere kom, zodat het iets kan afkoelen.

Meng in een nieuwe kom de roomkaas met de suiker luchtig, en meng er vervolgens ook het chocolademengsel door. Mix nog een paar minuten door. Klop in weer een andere kom de resterende slagroom luchtig en spatel vervolgens door het vorige mengsel.

Verdeel de mousse over een mooie schaal of meerdere kopjes. Laat ten minste vier uur opstijven in de koelkast en serveer eventueel met extra geklopte slagroom en een beetje cacaopoeder.

Dagelijks de lekkerste recepten rechtstreeks in je inbox

De lekkerste mail die je in je inbox kunt ontvangen

Reageer op artikel:
Supersimpele chocolademousse
Sluiten