Redactie
Redactie Dessertrecepten 25 jun 2013
Leestijd: 1 minuut

Supermakkelijke homemade frozen yoghurt

Wat ons betreft is frozen yoghurt één van de beste uitvindingen voor de zomer: het is verkoelend, fris van smaak, niet te vol en je kunt er al je favoriete toppings op doen. 

Meng de yoghurt, suiker en (als je het gebruikt) vanille goed met elkaar en verdeel het mengsel over een platte schaal. Bedek het mengsel met plastic folie en zorg dat er geen lucht tussen zit.

Zet de schaal in de vriezer en roer het geheel elke 45 minuten goed door. Na 2,5 uur is het yoghurtijs klaar en kun je beginnen met de toppings.

Wat dacht je bijvoorbeeld van… ?

– Vers rood fruit als frambozen, aardbeien en bramen

– Koekjes als kletskoppen, stroopwafels en lange vingers

– Snoepjes als M&M’s, sprinkles en knettersuiker

– Stukjes chocolade

– Geroosterde zaden en noten

– Maak een heerlijke vruchtensaus: verwarm wat (diepvries) fruit naar smaak in een pannetje met een schepje suiker en laagje water. Laat het fruit warm worden zodat je een mooie saus krijgt. Zeef eventueel.