Redactie
Redactie Diner 22 dec 2014
Leestijd: 1 minuut

Sterrengerecht van Niven Kunz: gepocheerde eitjes met croutons

Dit prachtige recept van Niven Kunz komt uit FDBCK Good Food Book. Hierin delen vier topchefs (Ramon Beuk, Niven Kunz, Ronald Kunis en Ron Blaauw) ieder een menu dat tijdens de feestdagen gemakkelijk thuis te maken is.

En nog mooier: door dit kookboek krijgen 640.000 kinderen in Malawi via het World Food Programme een schoolmaaltijd. Meer info over FDBCK: www.fdbck.nl

Sterrenchef Niven Kunz: “Het zijn de kruiden die de smaak van de eiersalade bepalen. Je kunt met van alles experimenteren, wat kervel, bieslook, een paar soorten cress. Koriander cress is mijn persoonlijke favoriet, omdat de smaak van koriander hierin extra is geconcentreerd.”

Breek voorzichtig de bovenkant van de eieren en scheid het eiwit van de dooiers. Verwarm water met wat azijn tot tegen de kook aan en pocheer alleen de eidooiers 1 minuut. Doe ze voorzichtig terug in de schaal. Klik hier om te zien hoe je heel gemakkelijk een ei pocheert.

Snij 3 balken uit elke boterham en bak deze krokant in zonnebloemolie. Doe de roomkaas in een spuitzak en spuit op 4 croutons wat roomkaas. Bestrooi met zout en peper. Indien je een truffel hebt: rasp er truffel over. Garneer met bieslook. Rasp de Parmezaanse kaas over 4 andere croutons en garneer met tuinkers. Beleg de laatste 4 croutons met zilveruitjes en peterselie.

Serveer 3 eidooiers per bord en leg bij elk ei een andere crouton.

Wijntip
Een glas champagne of een crémant werken goed samen met ei. Denk bijvoorbeeld aan Florent Baumard uit de Loire.

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.